HET BOEK ‘SUIKERVRIJE TAARTEN’

‘Suikervrije taarten’ is een boek dat tot stand is gekomen vanuit het principe om ongezonde suikers, waar kankercellen verzot op zijn, te vervangen door zoetstoffen. Diabetici die af en toe eens willen genieten van een stukje taart en de afslankers die koolhydraten willen vermijden om te vermageren, vinden hier alvast heel wat lekkere recepten.

Pierre Duyts, meesterbakker, en zijn assistent, proefbakker Albert Degryse, hebben gedurende 2 jaar verschillende recepten van taarten met diverse zoetstoffen uitgetest en aangepast. Hieruit zijn er in dit boek 15 taarten verzameld die iedereen kan maken.

Het boek bestaat uit twee delen.

In het eerste deel staan alle nodige basisrecepten van degen tot afwerkingstechnieken. In het tweede deel vindt men de taarten, de nodige ingrediënten, de werkwijze voor deeg en recepten voor beslag, het afbakken, de opbouw en afwerking van de taart.

Verschillende zoetstoffen.

Er werden verschillende zoetstoffen uitgeprobeerd, zoals honing, agavesiroop, stevia, canderel, zusto, tagatesse. Maar de beste resultaten werden bekomen met tagatesse voor de taarten en canderel voor de verschillende composities.

De andere zoetstoffen geven minder structuur aan het gebak of zijn moeilijk te verwerken bij temperaturen hoger dan 160 °C.

Bij elk recept van een taart vind je een voedingswaardetabel waar je het aantal kcal, eiwitten en vetten kan terugvinden, alsook het cholesterolgehalte, het aantal koolhydraten, suikers en vezels.
En dit zowel voor de volledige taart als voor 1 taartpunt.

We hopen dat dit boek u inspireert.
Heel veel bakplezier.
Pierre en Albert

Heb je interesse om ons boek te kopen?

GA NAAR DE WEBSHOP
Pierre en Albert

Pierre en Albert

Heb je vragen of raadgevingen? Mail ons!